Gallert Grindelwalt

27.02.2019 21:05

Gellert Grindelwald je druhý nejhorší černokněžník (po Voldemortovi) všech dob. Poprvé byl zmíněn již v prvním díle na Brumbálově kartičce v čokoládových žabkách. Brumbál Grindelwalda totiž v roce 1945 porazil.

Recenze: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) - Temnější pokračování přerozděluje karty

Grindelwald navštěvoval Kruval, ale z toho byl vyloučen kvůli nějakým hrůzným experimentům, které snad zapříčinily i smrt některých jeho spolužáků. Než odešel, vyryl na jednu kruvalskou zeď symbol relikvií smrti. 

Výsledek obrázku pro gellert grindelwald young

Po vyloučení se přestěhoval ke své pratetě Batyldě Bagshotové do Godrikova dolu, kde se poznal s Brumbálem, se kterým začali vytvářet plány pro nový světový řád, kde kouzelníci budou vládnout mudlům, pro „větší dobro“.

Výsledek obrázku pro gellert grindelwald young

 

Společně si také naplánovali pátrání po relikviích. Grindelwald a Brumbál se společně pohádali s Brumbálovým bratrem Aberfordem. Ten Albusovi vyčítal,že se nestará o jejich sestru Arianu. Ariana ale při této hádce zemřela a nikdo si není jistý, který z nich ji zabil. Po této události Brumbál konečně pochopil, co je Grindelwald zač a přestal ho podporovat.

Výsledek obrázku pro gellert grindelwald young

 

Grindelwald z Godrikova dolu utekl a stal se pánem jedné z relikvií – bezové hůlky, se kterou napáchal mnoho zločinů zejména ve střední a východní Evropě. Podle Viktora Kruma Grindelwaldovy zločiny měly dopad na mnoho studentů Kruvalu, včetně jeho, kterému zabil dědečka.

Výsledek obrázku pro gellert grindelwald old

Když Grindelwald získával moc, Brumbál věděl, že jeho střet s ním je nevyhnutelný, ale neustále ho odkládal, protože se bál, že se dozví celou pravdu o smrti své sestry. K souboji ale nakonec došlo a protože oba čarodějové byli velmi mocní, říká se, že žádný jiný kouzelnický souboj se tomuto už nikdy nevyrovnal. Brumbál v tomto boji získal bezovou hůlku.

Výsledek obrázku pro gellert grindelwald

Po Brumbálově vítězství byl Grindelwald uvězněn ve vězení Nurmengard, které předtím nechal sám vybudovat. Tam ho v sedmém díle objevil Voldemort, když pátral po bezové hůlce. Grindelwald mu řekl, že hůlku nikdy neměl a Voldemort ho zabil (ve filmu mu řekl, že hůlku má Brumbál). Jedna z teorií říká, že chtěl zabránit tomu, aby se Voldemort vloupal do Brumbálova hrobu, kde hůlka měla ležet. Brumbál zmínil, že ke konci života Grindelwald možná svých činů litoval.

Výsledek obrázku pro gellert grindelwald

Ve filmu Harry Potter a relikvie smrti ztvárnil Gellerta Grindewalda anglický herec Jamie Campbell Bower. Ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít (2016) i v jeho pokračování Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) ho ztvárnil americký herec Johnny Depp.

Výsledek obrázku pro gellert grindelwald

 

—————

Zpět